
Ingrediente:
12felii din carne de struţ (care se vor prepara pane), 8 creveţi mari, 15-20 bucăţi de usturoi (mărime medie), 350 ml de vin alb sec, 750 g de smântână, 1 ceapă roşie, tăiată mărunt, 1/2 pachet unt, sare, piper după gust, 1 lingură de ulei măsline, 150 ml de supă pui sau legume
Mod de preparare:
Usturoiul se coace în cuptor până când se înmoaie şi se rumeneşte (aproximativ 10-15 minute).
Într-un vas de gătit se topeşte untul şi se căleşte ceapa.
Se adaugă vinul şi se lasă la foc mediu până scade.
Când vinul s-a evaporat, se adaugă usturoiul şi se pasează.
Se adaugă apoi treptat smântâna, sarea şi piperul.
Se readuce amestecul la fierbere, după care se ia de pe foc.
Într-un vas de gătit separat, feliile din carne de struţ se prepară pane în uleiul de măsline (se acoperă într-un sos de ouă, apă, făină, sare, piper şi se prăjesc în ulei încins).
După ce au fost scoase șnițelele de struţ, se adaugă creveţii şi supă de pui.
Se sotează până când creveţii sunt gata.
Se adaugă la final carnea de struţ şi sosul preparat anterior.