Publicat pe

O friptura de strut, va rog

Asistam la un nou trend in randul intreprinzatorilor romani dornici de a pune pe picioare afaceri super-rentabile –  fermele de struti. Iata insa si de ce numerosi consumatori din intreaga lume au devenit tot mai interesati in a achizitiona carne de strut.

Imaginati-va: un ou de strut are cam un kilogram si jumatate si gust precum ouale de rata, dar unul singur face cat 30 de oua de gaina!

Calitate si pret pe masura

Scumpa, scumpa, dar specialistii sustin ca „merita”, pentru ca pana la urma este o carne rosie (deci gustoasa) considerata mult mai curata decat cea de porc sau vita si mult mai sana­toasa!

Carnea de strut  are putine calorii, putina grasime (in medie 1% respectiv 105 kcal/100 g), colesterol scazut (sub 60 mg/100 g), insa continut crescut de fier si proteine.

In comparatie cu celelalte carnuri, carnea de strut are cu 40% mai putin colesterol decat cea de vita si cu 80% mai putine grasimi decat cea de pui. Cat despre preparare, retetele traditionale se respecta, in sensul ca si carnea de strut se poate prepara la gratar, la cuptor, in forma de gulas, tocatura, friptura etc.

Pretul ridicat al carnii de strut se datoreaza si faptului ca pentru a junge la varsta optima sacrificarii si la greutatea de 120 de kg, unei pasari ii trebuie 10 luni. Totodata, fiind vorba de pasari foarte mari, acestora le trebuie mult spatiu si nu pot fi crescute in custi, asa cum se intampla cu gainile, de exemplu.

Din carnea de strut se poate gati orice, de la gratar, pana la mancaruri mai complexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.